ΕΠΟ: «Σε ουδέτερη έδρα ο τελικός, θα εξεταστούν όλα τα υποψήφια γήπεδα»

Την απόφαση να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου σε ουδέτερο γήπεδο πήρε η ΕΠΟ.

Όπως γνωστοποίησε η Ομοσπονδία θα εξεταστούν από επιτροπή ειδικών όλα τα υποψήφια γήπεδα και συγκεκριμένα το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο, το AEL FC Arena και φυσικά το ΟΑΚΑ. Εκείνο ωστόσο που ξεκαθάρισε η ΕΠΟ, είναι ότι η έδρα του τελικού θα είναι ουδέτερη για τους δύο φιναλίστ, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που προκριθεί η ΑΕΚ -με οποιονδήποτε αντίπαλο- ο αγώνας δεν πρόκειται να γίνει στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα υπήρξε ενημέρωσε και για τις επαφές του προέδρου της ΠΔΕ με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη, αναφορικά με το νέο καταστατικό της ΕΠΟ, καθώς επίσης και τον νέο κώδικα της διαιτησίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Συνεδρίασε σήμερα, Πέμπτη 23/3/2017, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ι. Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Δρόσος ενημέρωσε την ΠΔΕ για το αποτέλεσμα των πρόσφατων επαφών του στην Κύπρο με τον επιτετραμμένο της FIFA στην Ελλάδα κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη , αναφορικά  με την εξέλιξη των διαδικασιών για την δημιουργία του νέου καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ.
Ο κ. Δρόσος  ζήτησε από τον κ. Κουτσοκούμνη το κείμενο του καταστατικού που θα είναι αποδεκτό από την FIFA και θα τεθεί σε διαβούλευση στην ελληνική ποδοσφαιρική οικογένεια να παραδοθεί το συντομότερο δυνατό.
Η FIFA και η UEFA ζήτησαν να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο νέος κώδικας διαιτησίας, ευθύνη που έχει αναλάβει η ΚΕΔ, σε συνεργασία με τους νομικούς της ΠΔΕ.

ΙΙ. Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής ειδικών της ΕΠΟ, η οποία θα επισκεφθεί όλα τα υποψήφια για τη διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος γήπεδα και θα διαπιστώσει εάν πληρούν το σύνολο των προϋποθέσεων για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα.
Τα γήπεδα που θα εξετασθούν είναι το Παμπελοποννησιακό, το Παγκρήτιο, το Καυτανζόγλειο, το AEL FC Arena, ενώ στα υποψήφια για τη διοργάνωση του τελικού βρίσκεται και το ΟΑΚΑ.
Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος να διοργανωθεί σε ουδέτερη για τους δύο φιναλίστ έδρα.
ΙΙΙ. Η ΕΠΟ ανέλαβε την διοργάνωση του Medical Symposium της UEFA για το 2018. Οι εργασίες του έχουν προγραμματισθεί για τον Φεβρουάριο του 2018 και θα μετάσχουν 250 σύνεδροι.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.