“Θρύλος FM” σε συχνότητα-έκπληξη…

O Βαγγέλης Μαρινάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει σε αλλαγή χρήσης του ραδιοφωνικού σταθμού Βήμα 99.5 και να δημιουργήσει νέα αθλητική συχνότητα στα ερτζιανά.

Eτσι εκτός απροόπτου θα είναι το τέταρτο αθλητικό ραδιόφωνο της πόλης μετά την ΕΡΑ Σπορ, τον Σπορ FM 94.6 (Γιάννης Αλαφούζος) και το Sport24 103.3 (24 Media).

Στο Βήμα 99.5, το ραδιόφωνο του ΔΟΛ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατέχει πλέον το 99,75% των μετοχών του. Οι πρώτες σκέψεις του είναι να το μετατρέψει σε αθλητικό ραδιόφωνο. Λογικό φαίνεται. Υπό την επιρροή του βρίσκεται ήδη ένα ενημερωτικό ραδιόφωνο, τα Παραπολιτικά 90.1, δεν χρειάζεται να υπάρχει και δεύτερο. Ειδικά όταν αυτό το δεύτερο δεν πάει καλά. Απαραίτητη σημείωση: όλα είναι πολύ πρόωρα, αυτές είναι οι πρώτες σκέψεις. Πρώτες βέβαια αλλά καθοριστικές.

Αυτή την περίοδο ο Βήμα 99.5 στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά από τους εργαζόμενους στα έντυπα με τους περισσότερους να μην διαθέτουν και τόσο καλή σχέση με το ραδιόφωνο. Ελάχιστοι από τους αμιγώς απασχολούμενους στο σταθμό έχουν παραμείνει, καθώς οι περισσότεροι έφυγαν για άλλα ραδιόφωνα, με την πλειοψηφία να μετακομίζει στα Παραπολιτικά 90.1 του Γιάννη Κουρτάκη. Η συχνότητα έχει άδεια για ενημερωτικό ραδιόφωνο -τα αθλητικά και μουσικά ραδιόφωνα εμπίπτουν στα μη ενημερωτικού χαρακτήρα- χωρίς όμως αυτό να αποτελεί σημαντικό εμπόδιο.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η συχνότητα θα καθαρίσει» πλήρως από πρόσωπα σε αντίθεση με τα έντυπα (Βήμα, ΝΕΑ) στα οποία κάποιοι δημοσιογράφοι θα συνεχίσουν και στη νέα εποχή.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μέσω της ΠΑΕ Ολυμπιακός είχε κατοχυρώσει πριν 5 χρόνια τον τίτλο «Olympiacos Radio». Ενώ ήταν κοντά στο να αποκτήσει από τον Φώτη Μπόμπολα τον Sentra 103.3, το 2014, αλλά και τον Παρέα 104 για να μετατρέψει ένα από τα δύο σε «Θρύλος FM».

Πηγή: e-tetradio.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.