Βρέθηκε «λύση» για τον Παναθηναϊκό!

Εκεί ελπίζουν για σωτηρία οι πράσινοι!

Όπως γράφει η εφημερίδα Live Sport, o νόμος για εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων φαίνεται πως μπορεί να σώσει την ΠΑΕ Παναθηναϊκός από περιπέτειες…

 

Η «πράσινη» ΠΑΕ μπορεί να γίνει βιώσιμη αν επιμηκυνθεί η εξόφληση των χρεών που έχει προς τις τράπεζες και το δημόσιο, καθώς μόνο η Τράπεζα Πειραιώς εισπράττει όλο το ποσό (3-3,5 εκ. ευρώ) το οποίο αντιστοιχεί στον Παναθηναϊκό από τη Nova.

 

Έτσι αν ένα μεγάλο μέρος του ποσού αυτού μείνει στα ταμεία του Παναθηναϊκού, τότε το τριφύλλι θα έχει χρήματα για τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών αλλά και να καλύψει διάφορες υποχρεώσεις.

Το σημαντικό είναι πως οι ΠΑΕ δεν ανήκουν στις εξαιρέσεις του συγκεκριμένου νόμου, ενώ η αποπληρωμή δανείων σε πιστωτικούς οργανισμούς μπορεί να γίνει έως και σε 10 χρόνια (120 δόσεις).

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Παναθηναϊκός πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να υποβάλει αίτηση για την υπαγωγή του στη διαδικασία, έχοντας περιθώριο μέχρι τις 31/12/2018, αλλά εκτιμάται πως αυτό θα πραγματοποιηθεί πολύ νωρίτερα.

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.