Το deal του αιώνα για Σαββίδη

Είναι πάρα πολλά τα λεφτά!

Εδώ και τρεις μήνες είναι γνωστό πως ο Iβαν Σαββίδης  άν έχει πετύχει ένα σπουδαίο deal στην παγκόσμια αγορά καπνοβιομηχανίας, καθώς ο Όμιλος Εταιρειών Japan Tobacco Inc. είχε συμφωνήσει στην εξαγορά των εταιρειών Donskoy Tabak (DT).

Πρόκειται για ποσό στα 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια και όλοι περίμεναν την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών.

Κάτι που επετεύχθη σήμερα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ!

Όταν είχε ανακοινωθεί η συμφωνία, στις 16 Μάρτη, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε κ. Arthur Davidyan, είχε δηλώσει:

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Businnes Complex of the “Agrocom Group” (“Donskoy Tabak”), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών. Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση. Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία. Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».

 

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.