Ο πιο πλούσιος Βρετανός θέλει να αγοράσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Εδώ και καιρό η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περνά μια μεγάλη κρίση. Ο άλλοτε πιο ισχυρός σύλλογος στην Αγγλία έχει χάσει την αίγλη του, και οι οπαδοί της ομάδας «βράζουν» με τη διοίκηση.

Το #GlazersOut ολοένα και αυξάνει την εμφάνιση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και οι οπαδοί καλούς του ιδιοκτήτες να πουλήσουν την ομάδα και να «αδειάσουν» την γωνιά.

Πλέον όμως φαίνεται πως υπάρχει φως στο τούνελ για τους οπαδούς της ομάδας. Ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Αγγλίας, ο Sir Jim Ratcliffe, έχει ζητήσει προσφορά για την αγορά της ομάδας. Η περιουσία του φθάνει τα 21 δισεκατομμύρια λίρες και μπορεί να κάνει τη κίνηση. Βέβαια στο παρελθόν ζήτηση ξανά την ομάδα όμως το ποσό που ήθελαν οι Glazers για να πουν το ναι ήταν απαγορευτικό για τον ίδιο. Θυμίζουμε πως οι Glazers είχαν «δώσει» 790 εκατομμύρια λίρες για την αγορά της ομάδας (για την ακρίβεια δεν έδωσαν ποτέ καθώς με μια καλοστημένη διαδικασία φόρτωσαν το δάνειο για αγορά της ομάδας στην ίδια την ομάδα).

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes η αξία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέρχεται στα 2.99 δισεκατομμύρια ευρώ, όμως οι Glazers θέλουν περισσότερα χρήματα. Τον Φεβρουάριο ο πρίγκιπας Mohammed Bin Salman είχε βρεθεί κοντά στην αγορά της ομάδας με ένα ποσό ύψους 3.8 δισεκατομμύρια λίρες, όμως η αλλαγή ιδιοκτησίας δεν έγινε ποτέ.

Είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί μια αλλαγή ιδιοκτησίας τη δεδομένη στιγμή, όμως αυτό που μπορεί να συμβεί είναι συμφωνία για την επόμενη σεζόν, 2020-21. Αυτό σημαίνει πως για τουλάχιστον ακόμη μια σεζόν η ομάδα θα παραμείνει στους Glazers και οι «αγανακτισμένοι» οπαδοί της Γιουνάιτεντ θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.